BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Bine ati venit in universul binar criptic si mistic al informaticii si problemelor ei. Pasiti cu incredere!

Curiozitati in Informatica

C++ (pronunţat în română “C plus plus” şi în engleză “si plas plas”) este un limbaj de programare general, compilat. Este un limbaj multi-paradigmă, cu verificarea statică a tipului variabilelor ce suportă programare procedurală, abstractizare a datelor, programare orientată pe obiecte. În anii 1990, C++ a devenit unul din cele mai populare limbaje de programare comerciale, rămânând astfel până azi.
În 1982 numele limbajului a fost schimbat de la C cu clase la C++. Au fost adaugate noi facilităţi, inclusiv funcţii virtuale, supraîncărcarea operatorilor şi a functiilor, referinţe, constante, alocare dinamică, un control al tipului mai puternic şi noua variantă de comentariu pe un singur rând (liniile care încep cu caracterele ‘//’).
În 1985 a fost lansată prima ediţie a cărţii “The C++ Programming Language” (Limbajul de programare C++), oferind informaţii importante despre limbaj, care încă nu era un standard oficial. În 1989 a fost lansată versiunea 2.0 a C++. Au apărut acum moştenirea multiplă, clase abstracte, funcţii statice, funcţii constante şi membri protected. În 1990 o altă carte a fost lansată, oferind suport pentru standarde viitoare. Ultimele adăugări includeau template-uri, excepţii, spaţii de nume (namespace-uri) şi tipul Boolean.
O dată cu evoluţia limbajului C++, a evoluat şi o bibliotecă standard. Prima adăugire a fost biblioteca de intrări/ieşiri (I/O stream), care oferea facilităţi pentru a înlocui funcţiile tradiţionale C cum ar fi printf şi scanf. Mai târziu, printre cele mai semnificative adăugari la biblioteca standard a fost STL (Standard Template Library) (Biblioteca de formate standard).

După ani de lucru, un comitet ANSI-ISO a standardizat C++ în 1998 (ISO/IEC 14882:1998).

Si pentru un mic efect de show cu scop relativ educativ prezentam mai jos codul C++ in MinGW pentru codul filmului Matrix care este si tema blogului simbolizand absolutul in informatica.